GRATIS KLEDING OF SPEELGOED VOOR HEN DIE HET NODIG HEBBEN.
Header

Dringende behoefte opslaglocatie Emmen

maart 24th, 2014 | Posted by Gert in Nieuws

In 2012 is in Hoogeveen een kledingbank geopend, die een onstuimige groei heeft doorgemaakt. Arie Burggraaf, de initiatiefnemer en voorzitter vertelt: “We zitten sinds de opening begin 2012 al op meer dan 600 huishoudens, wat bij elkaar opgeteld ruim 1600 personen is, (man, vrouw en kinderen meegeteld). De verwachting is dat daar de groei nog niet uit is. Er zijn al veel cliënten, die in schrijnende situaties zitten, blij gemaakt met kleding en schoenen. Klanten komen van heinde en ver naar Hoogeveen toe. Ruim 70% van de klanten komt uit de gemeente Hoogeveen, de overige 30% klanten komt uit o.a. Coevorden, Dalerpeel, Dedemsvaart, Dwingeloo, Emmen, Emmer-Compascuum, Nieuw Amsterdam, Geesbrug, Kerkenveld, Koekange, de Krim, Linde, Nieuwlande, Noordscheschut, Weiteveen en Zweeloo. We hebben dus ook klanten uit Emmen en wijde omgeving omdat er in Emmen zelf geen kledingbank is. Dat is geen probleem, we helpen iedereen”.

Hoe komen die mensen bij ons terecht? We werken met verwijsbrieven, die door maatschappelijke en sociale instanties uitgeschreven kunnen worden voor mensen die dit nodig hebben. Zo verwijzen o.a. kerken, voedselbanken, sociale diensten, het RIBW, Sedna, bewindvoerders, de Vrouwenopvang Emmen enzovoorts mensen naar ons door. Voor een volledige lijst zie de website www.kledingbankdrenthe.nl.

Burggraaf legt uit: “we hebben beslist een mooi assortiment mode in de kledingbank. Particulieren brengen nog steeds veel en ook wordt er het nodige opgehaald. Daarnaast is er vorig jaar een breiclub opgericht, stichting de Rollende Breibol, waar zo’n 90 dames naar hartenlust mooie kledingstukken breien, zoals sokken, truien, bolero’s, babykleding, enzovoorts. Van daaruit begint er nu een stroom handgemaakte kleding op gang te komen waar je U tegen zegt. Mooi, uniek en natuurlijk nieuw spul. Er hangt / ligt genoeg en de keuze is ruim. De stichting MaMi, speciaal gericht op tienermoeders, heeft ook al heel wat babykleding, mutjes, sokken enzovoorts mogen ontvangen en verstrekken aan hun klanten. Zo helpen we een ieder die dit nodig heeft.“

Er gaat aardig wat kleding uit op deze manier en nieuwe inbreng blijft voortdurend welkom; de kleding en dergelijke die bij ons binnenkomt, wordt secuur nagekeken door een team van 50 vrijwilligers en alleen geschikte kleding komt in de “winkel” te hangen. Kleding die bij ons wordt ingeleverd komt zodoende juist terecht bij de medemens in de regio die het zo hard nodig heeft en niet ergens in Verweggistan of bij commerciële bedrijven, wiens enige goede doel hun kontzak is. Ook worden er nette kleren verstrekt aan mensen die moeten solliciteren maar niets hebben om aan te trekken. Nu komt het geregeld voor dat we gebeld worden door mensen die spullen bij ons willen inleveren, echter die in Emmen wonen en de afstand naar Hoogeveen te ver vinden. En dat is ook logisch, je gaat niet voor enkele zakken naar Hoogeveen rijden.

Wij zijn aldus op zoek naar een opslagplaats in Emmen, die niet aan veel eisen hoeft te voldoen. Als het er maar droog is en enkele dagen per week toegankelijk. De bedoeling is dat mensen die ons bellen en wat zakken met spullen voor ons hebben, het daar heen kunnen brengen. Bij voldoende voorraad komen wij dan regelmatig langs om het op te halen. Heeft u een ruimte vrij die hiervoor geschikt zou kunnen zijn? Bij uw kerk, bij uw bedrijfspand, heeft u een garage die half leeg staat, noem maar op? De kledingbank zou ongelooflijk blij zijn met een droge ruimte zodat de immer groeiende klantengroep geholpen kan blijven worden.

Wat kunnen we gebruiken? Uitsluitend kleding, knuffels, schoenen, hoeslakens, handdoeken, washandjes en restjes breiwol of katoen. Heeft u misschien wat ruimte voor opslag?

U kunt ons mailen of bellen. Mailen kan op info@kledingbankdrenthe.nl en bellen kan op 06-48570851.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.