GRATIS KLEDING OF SPEELGOED VOOR HEN DIE HET NODIG HEBBEN.
Header

Nieuws

 1_nieuws_nieuw3

 17-9-2017

Op woensdag 4 oktober is er een open dag en is  de kledingbank geopend voor nieuwe inschrijvingen .

vanaf zaterdag 7 oktober zijn we weer geopend voor uitgifte aan de klanten van de kledingbank .

bezoekadres van onze nieuwe winkel is Fabrieksweg 2a in hoogeveen

2-9-2017

Speelgoedbank Robin Hood in Hoogeveen maakt een doorstart in het voormalige pand van het Roelof van Echten College aan de Griendtsveenweg.

Nieuw onderkomen
In april raakte de speelgoedbank zijn onderkomen in het voormalige belastingkantoor aan de Carstenstraat kwijt. De eigenaar wilde een andere invulling geven aan het pand. De speelgoedbank vond daarna wel een opslagruimte, maar die was niet geschikt voor de uitgifte van spullen.

28-07-2017

 

 Afgelopen week werd ons medegedeeld dat het pand waarin de kledingbank is gehuisvest aan de Carstenstraat 81, is verkocht en de koper ons er niet meer in wil hebben. We hebben tot 15 september 2017 de tijd gekregen om te vertrekken. Dit betekent einde kledingbank aan de Carstenstraat. Als u dan nog komt, staat u helaas voor een gesloten hek.

 Als bestuur hebben we hier onmiddellijk over vergaderd en we gaan uiteraard met z’n allen druk op zoek naar wat anders. Wat dit wordt of waar we terecht gaan komen, daar hebben wijzelf ook nog geen zicht op.
Concreet gaan we straks sluiten vanaf 6 augustus en nooit meer open op de Carstenstraat. Of we wel weer open gaan & wanneer hangt er vanaf of we een geschikt pand kunnen vinden. Dat kan zomaar enkele maanden of langer duren, misschien zelfs pas in 2018 ergens opnieuw starten? We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen via de website & facebook.

Helaas triest nieuws, wat we ook niet mooier kunnen maken. Het bestuur wenst iedereen een fijne vakantie en gaat haar uiterste best doen om iets te vinden voor de voortzetting van onze activiteiten met de kledingbank. Mocht je iets weten of horen, mail dan naar info@kledingbankdrenthe.nl

28-03-2017

Na een grote inspanning van alle vrijwilligers , hangt de zomercollectie 2017 vanaf woensdag 29 maart weer in de winkel .  hieronder een kleine impressie .

zomer-collectie2017

27-09-2016

Op maandag 26 en dinsdag 27 september is er met hulp van leerlingen van het Roelof van Echtencollege uit Hoogeveen de hele winkel van de kledingbank leeggehaald. De zomermode is ingepakt en opgeslagen en de nieuwe wintermode zit weer in de winkel . Vanaf woensdag 28 september kan iedereen weer bij ons terecht.

kledingwissel2016

klwissel2016

17-09-2016

Kledingwissel van zomer naar winter kleding 

 

26 en 27 september word de zomer kleding omgewisseld voor winterkleding .

Klanten van de kledingbank kunnen woensdag 28 september  weer terecht in de winkel .

 

 

6-6-2016

 

Verzoek van de vrijwilligers aan de klanten :

wanneer u in plaats van op woensdagmiddag op zaterdagmorgen zou willen komen, dan  verdeeld dit de drukte een beetje.

 

12-4-2016

Op maandag 18 en dinsdag 19 april zijn we gesloten, zodat de hele kledingbank leeggehaald kan worden, de wintermode ingepakt en opgeslagen kan worden en de nieuwe zomermode er weer in kan. Vanaf woensdag 20 april kan iedereen weer bij ons terecht. Er wordt hard gewerkt, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds om alles voor woensdag weer netjes te hebben. We krijgen ook hulp van 2 scholen. Er komen op beide dagen leerlingen van het Roelof van Echtencollege en de RSG Wolfsbos locatie Dikkenberg ons helpen de grote stroom textiel te verwerken.

19-01-2016

Ook voor kinderen hangt er weer leuke kleding in de winkel

collage1

10-12-2015

sluiting tijdens de feestdagen .

Zaterdag 19-12 is de laatste dag in 2015 dat de kledingbank open is , op 6 januari 2016 zijn we weer open.

 

5-11-2015

de winterkleding hangt weer in de winkel een kleine impressie .

collage winter

 

 

20-10-2015

Sinterklaasfeest voor de kinderen van de speelgoedbank zal gehouden worden op zaterdag 21 november van 14.00 uur tot 17.00 uur in de kantine van korfbalvereniging Thrianta in Hoogeveen.
Opgeven voor dit feest kan via de inschrijfformulieren welke bij de speelgoedbank en de kledingbank liggen. 
UITERLIJKE  INLEVERDATUM IS  7  NOVEMBER  !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na deze datum is opgave niet meer mogelijk.

3-9-2015

maandag 21 september en dinsdag 22 september, word er met behulp van 2 middelbare schoolklassen (Roelof van Echten college en de Wolfsbos, locatie Dikkenberg) alle zomermode verwisseld voor wintermode .

woensdag 23 september is de kledingbank weer geopend voor klanten

2-9-2015

Werk je als vrijwilliger in een winkel bij bijvoorbeeld een zorgcentrum of bij een kleding- of speelgoedbank? Of zou je daar graag aan de slag willen? Geef je dan op voor een inspirerende training, gegeven door Geert-Jan Remmelts, manager bij de Albert Heijn Nije Nering.

Hoe presenteer je bijvoorbeeld de te verkopen of uit te lenen goederen? Een goede presentatie nodigt uit. De trainer laat goede en foute voorbeelden zien.
Bij een goede presentatie van de ‘wínkel’ hoort ook een gastvrije en klantvriendelijke houding van de vrijwilliger. Dit geeft klanten niet alleen een welkom gevoel, het werk wordt er voor jou als vrijwilliger ook leuker door.
Verder gaat de training kort in op onderwerpen als het omgaan met geld en het bijhouden van het kasboek.

klik hier voor meer info 

 

25-6-2015

Hoogeveen – Het Scapino filiaal in Hoogeveen houdt samen met de Kledingbank een grote actie. Klanten van Scapino kunnen kleding doneren aan de Kledingbank.

Gedurende 6 weken, van 22 juni tot 9 augustus, kunnen klanten bij het Hoogeveense Scapino filiaal geselecteerde kledingstukken kopen. Deze kan men direct inleveren in ruil voor een kortingsbon t.w.v. 20% op een opruimingsartikel naar keuze. Het gedoneerde kledingstuk komt ten goede aan de kledingbank Drenthe.

Halverwege de actieperiode en aan het einde daarvan gaat de lokale kledingbank langs het Scapino filiaal om de gedoneerde kledingstukken op te halen en kunnen hun klanten zodoende vrijwel onmiddellijk alweer iets moois aanbieden.

Let dus goed op als u de komende tijd gaat shoppen bij Scapino; het is nu wel heel eenvoudig om uw minder bedeelde medemens in uw directe omgeving snel en concreet te helpen, waarbij u bovendien nog eens 20% korting krijgt van Scapino op een ander door u aan te schaffen artikel. Zo beredeneerd betaalt Scapino eigenlijk (ruimschoots) het kledingstuk wat u uitkiest voor de kledingbank bij u in de buurt!

19-6-2015

 

Opnieuw grote actie van de nederlandse kledingbanken met Scapino!

 

 

Scapino klanten kunnen kleding doneren aan de nederlandse kledingbanken!

Hoe werkt het? Gedurende 6 weken, van 22 juni tot 9 augustus kunnen klanten bij elk Scapino filiaal in Nederland geselecteerde kledingstukken kopen. Deze kan men direct inleveren in ruil voor een kortingsbon t.w.v. 20% op een opruimingsartikel naar keuze. Het gedoneerde kledingstuk komt ten goede aan de kledingbanken die aangesloten zijn van de Vereniging Kledingbanken Nederland (VKN). Dit kledingstuk komt in een speciaal daarvoor bestemde inzamelbak in de winkel.

 

Hoe werkt het vervolgens?

Halverwege de actieperiode en aan het einde daarvan gaan de lokale kledingbanken langs de dichtstbijzijnde Scapino filialen om de gedoneerde kledingstukken op te halen en kunnen hun klanten zodoende vrijwel onmiddellijk alweer iets moois aanbieden.

 

Waarom gaat deze gedoneerde kleding naar de kledingbanken?

Kledingbanken bereiken de grootste groep armen in onze samenleving. De meeste kledingbanken leggen de grens om kleding of speelgoed te krijgen op bijstandsniveau. Landelijk worden er ca. 45000 klanten bij alle kledingbanken voorzien van de noodzakelijke kleding en schoenen. Mensen die van weinig of niets rond moeten komen en die extra zwaar getroffen worden door allerlei bezuinigingen. Mensen die met hulp van de  kledingbank, er in elk geval weer netjes bij lopen. Volwassenen die zich niet buiten durven te vertonen, omdat ze geen kleding of schoenen hebben om aan te trekken. Laat staan dat men kan solliciteren en op andere manieren kan deelnemen aan onze maatschappij. Kinderen die opgroeien in armoede en daardoor gepest worden.  Vorig jaar is de Vereniging Kledingbanken Nederland opgericht om deze kledingbanken te verenigen.

 

De huidige kledingbanken die lid zijn van de VKN zitten door heel Nederland verspreid in Amersfoort, Coevorden, Delfzijl, Den Bosch 2x, Didam, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enkhuizen, Enschede, Ferwerd, Goor, Gouda, Groningen, Hardenberg, Hardinxveld-Giessendam, Heerhugowaard, Helmond, Hoensbroek, Hoogeveen, Leiden, Middelburg, Nieuwleusen, Nijmegen, Nijverdal, Ridderkerk, Roden, Rotterdam, Rijssen, Sappemeer, Sassenheim, Teylingen, Veendam, Veenendaal, Venlo, Westerveld, Wageningen, Winschoten, Winterswijk, Wormerveer en Zundert.

 

Let dus goed op als u de komende tijd gaat shoppen bij Scapino; het is nu wel heel eenvoudig om uw minder bedeelde medemens in uw directe omgeving snel en concreet te helpen, waarbij u bovendien nog eens 20% korting krijgt van Scapino op een ander door u aan te schaffen artikel. Zo beredeneerd betaalt Scapino eigenlijk (ruimschoots) het kledingstuk wat u uitkiest voor de kledingbank bij u in de buurt!

 

Meer informatie over de Vereniging Kledingbanken Nederland vindt u op http://www.kledingbanken-nederland.nl/

18-6-2015

persbericht

 

Vereniging Kledingbanken Nederland ontvangen grote partijen bed- en linnengoed!

Blycolin verzorgt al meer dan 40 jaar het linnen in (zorg)hotels, restaurants, vakantieparken en wellnesscentra. Zij verhuren en wassen het linnengoed, zodat klanten hun tijd en energie kunnen richten op andere belangrijke ondernemersaspecten en de garantie hebben dat er altijd mooi, schoon en voldoende linnen in huis is, zonder dat de liquiditeit daaronder lijdt. De investering ligt bij Blycolin en de klant betaalt naar verbruik. In het assortiment zitten o.a. bedlinnen, badlakens, badjassen, baddoeken, gastendoekjes, badmatten, tafellinnen, keukenlinnen en kokskleding. Alles van hoge kwaliteit dat tegen een stootje van een industriële wasserij kan. Mooie dessins, innovatief en onderscheidend, dat is waar Blycolin voor staat.

De kledingbanken in Nederland, verenigd in de VKN (Vereniging Kledingbanken Nederland), waar inmiddels 120.000 mensen ingeschreven staan, is doorlopend op zoek naar kleding, schoenen maar ook naar bovengenoemde artikelen is veel vraag. Gelukkig blijft de inbreng door particulieren goed doorlopen, de container die nu op het parkeerterrein staat is een groot succes,  maar overtollige partijen binnenkrijgen is natuurlijk super benadrukt Arie Burggraaf, vice voorzitter van de VKN.

Waarom een kledingbank?

Kledingbanken bereiken de grootste groep armen in onze samenleving. De meeste kledingbanken leggen de grens om kleding of speelgoed te krijgen op bijstandsniveau. Klanten zijn mensen die van weinig of niets rond moeten komen en die extra zwaar getroffen worden door allerlei bezuinigingen. Mensen die met hulp van de  kledingbank, er in elk geval weer netjes bij lopen. Volwassenen die zich niet buiten durven te vertonen omdat ze geen kleding of schoenen hebben om aan te trekken. Laat staan dat men kan solliciteren en op andere manieren deelnemen aan onze maatschappij. Kinderen die opgroeien in armoede en daardoor gepest worden.

Vorig jaar is de Vereniging Kledingbanken Nederland opgericht om deze kledingbanken te verenigen.

Waarom gaan deze partijen bad- en linnengoed naar de VKN?

Blycolin heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan en met deze schenking help je mensen en krijgr het textiel een goede bestemming. Goed voor mens en milieu. De VKN heeft momenteel zo’n 33 leden, heeft een ruime opslaglocatie tot haar beschikking en kan een dergelijke partij snel, nauwkeurig en eerlijk verdelen. Via zgn. regiokledingbanken is deze mooie donatie in no-time verdeeld onder de kledingbanken en kunnen de klanten er snel over beschikken. De huidige VKN-leden zijn de kledingbanken in Amersfoort, Coevorden, Delfzijl, Den Bosch 2x, Didam, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enkhuizen, Enschede, Ferwerd, Goor, Gouda, Groningen, Hardenberg, Hardinxveld-Giessendam, Heerhugowaard, Helmond, Hoensbroek, Hoogeveen, Leiden, Middelburg, Nieuwleusen, Nijmegen, Nijverdal, Ridderkerk, Roden, Rotterdam, Rijssen, Sappemeer, Sassenheim, Teylingen, Veendam, Veenendaal, Venlo, Westerveld, Wageningen, Winschoten, Winterswijk, Wormerveer en Zundert.

Kledingbanken die dit lezen en nog geen lid zijn => meld u aan! Dit kan eenvoudig via www.kledingbanken-nederland.nl. Het is echt nodig dat wij ons verenigen in de strijd tegen armoede. Het lidmaatschap van de vereniging kost 1 euro per jaar en er zijn vele voordelen te behalen.

Uiteraard is de VKN enorm verheugd over deze super donatie.  Tegelijkertijd roepen we andere winkelketens en bedrijven op om dit goede voorbeeld te volgens en ons te helpen de armoede te bestrijden. Voor restpartijen houden we ons dan ook warm aanbevolen!

 

18-3-2015

KLEDINGBANK DRENTHE EN BREICLUB “DE ROLLENDE BREIBOL” ACTIEF MET NLDOET

 

Hoogeveen.

Evenals andere jaren doen de kledingbank Drenthe en de breiclub “de Rollende Breibol” vrijdag 20 maart weer mee aan NLDoet.

Wat gaat er gebeuren? Een aantal vrijwilligers van de kledingbank gaat met behulp van 15 leerlingen van het Wolfsbos locatie Dikkenberg kleding sorteren. Doordat er dagelijks veel wordt gebracht ligt er een behoorlijke voorraad zakken met kleding en schoenen die nog gesorteerd moeten worden, zodat het de “winkel” in kan of in het magazijn opgeslagen kan worden. Bij mooi weer kan het buitenterrein wel een opknapbeurt gebruiken. Er groeien bomen en struiken en de bestrating is hier en daar begroeid met gras en mos. Er moet het nodige gesnoeid worden en met een takkensnipperaar is het tuinafval ook weer snel opgeruimd.

De breiclub heeft 1 x per maand, op elke eerste woensdag, een bijeenkomst van de breisters, die daar onder het genot van koffie, thee en wat lekkers kunnen bijkletsen en ervaringen kunnen uitwisselen. En breien natuurlijk! Dit gebeurd in het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Eisenhowerstraat 10 in Hoogeveen. Hier heeft de breiclub ook meerdere leegstaande kamers tot haar beschikking voor de opslag van de voorraad brei benodigdheden. Het werd de hoogste tijd voor een opknapbeurt van deze kamers en vrijdag gaan de vrijwilligers de muren schilderen. Verder gaan vrijwilligers de voorraad wol en katoen sorteren en gaan een aantal dames in de serre van het Jannes breien voor een project in Gambia, waar de stichting Onderwijs voor Gambia actief is. Arie en Toos Burggraaf, bestuursleden van deze stichting, komen in de loop van de ochtend langs om een presentatie te geven van de gambiaanse projecten. De aanwezige breisters kunnen naar hartenlust breien en na deze dag ook thuis verder breien.

Wilt u nog kleding, schoenen of breispullen kwijt? De kledingbank en de breiclub zijn 100% afhankelijk van donaties en ingebrachte spullen. Voor het pand van de kledingbank aan de Carstenstraat 81 staat een speciale container, zodat het voor iedereen makkelijk is om 24/7 schoenen en dergelijke in te leveren. Ook staat er sinds kort bij de kerkboerderij aan de Korenstraat 43 in Hoogeveen een nieuwe inzamelcontainer van de kledingbank. De container staat op de parkeerplaats vlakbij de papiercontainers en is zo voor een ieder makkelijk bereikbaar. Heeft u nog wat liggen of gaat u de kasten nog opruimen? Breng het langs. Graag in gesloten zakken, zodat de inhoud niet door de container heen gaat rollen en de schoenen in 1 dichte zak of met de veters aan elkaar geknoopt.

Bent u niet in de gelegenheid langs te komen, doordat u bijvoorbeeld slecht ter been bent of niet over vervoer beschikt, dan kunt u ons mailen of bellen en wij komen het ophalen; mailen kan op kledingbank@kledingbankdrenthe.nl en bellen kan op 06-48570851.

17-3-2015

VANAF WOENSDAG 25 MAART VOLOP  ACTUELE EN MOOIE ZOMERMODE BESCHIKBAAR.

 

Hoogeveen.

Henk Udding, secretaris van de Kledingbank verteld: “Op maandag 23 en dinsdag 24 maart zijn we gesloten, zodat de hele kledingbank leeggehaald kan worden, de wintermode ingepakt en opgeslagen kan worden en de nieuwe zomermode er weer in kan. Vanaf woensdag 25 maart kan iedereen weer bij ons terecht. Er wordt hard gewerkt, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds om alles voor woensdag weer netjes te hebben. We krijgen ook hulp van zo’n 15 leerlingen van het Roelof van Echtencollege locatie Dikkenberg.

Henk: “Het is echt onvoorstelbaar hoeveel mensen de weg naar ons hebben weten te vinden. Er zijn veel cliënten, die in schrijnende situaties zitten, blij gemaakt met kleding en schoenen. Dus hoe korter we dicht kunnen blijven hoe beter. Met de fantastische hulp van de leerlingen gaat het zeker lukken om alles in 2 dagen om te wisselen. Er ligt inmiddels een mooie collectie zomerkleding. Niemand hoeft er deze zomer dus in oude, versleten kleding bij te lopen.”

Er gaat aardig wat kleding uit op deze manier en nieuwe inbreng blijft voortdurend welkom; U kunt uw kleding en dergelijke voor de kledingbank blijven brengen naar de Carstenstraat 81 in Hoogeveen. Het team van vrijwilligers zorgt ervoor dat de binnengebrachte spullen nauwgezet worden gecontroleerd en uitsluitend schoon en onbeschadigde kledingstukken worden in de winkel tentoon gesteld. De inbreng van kleding is op woensdag’s de hele dag en op zaterdag van 09.30 uur tot 12.30 uur.

Voor wie deze tijden niet goed uitkomen heeft de kledingbank een oplossing: er staat voor het pand een speciale container, zodat het voor iedereen makkelijk is om ook buiten de openingstijden kleding, schoenen en dergelijke in te leveren. Net zoals de bakken die je wel ziet staan bij supermarkten beschikt de kledingbank ook over zo’n container. Deze wordt dagelijks geleegd zodat er geen zakken naast de volle bak hoeven te staan en de kleding (alleen herbruikbare kleding en schoenen) wordt gesorteerd en komt 100% ten goede aan de Drentse klanten. Ook staat er sinds kort bij de kerkboerderij aan de Korenstraat 43 in Hoogeveen een nieuwe, speciale inzamelcontainer van de kledingbank. De container staat op de parkeerplaats vlakbij de papiercontainers en is zo voor een ieder makkelijk bereikbaar. Heeft u nog wat liggen of gaat u de kasten nog opruimen? Breng het langs. Graag in gesloten zakken, zodat de inhoud niet door de container heen gaat rollen en de schoenen in 1 dichte zak of met de veters aan elkaar geknoopt.

Bent u niet in de gelegenheid langs te komen, doordat u bijvoorbeeld slecht ter been bent of niet over vervoer beschikt, dan kunt u ons mailen of bellen en wij komen het ophalen; mailen kan op kledingbank@kledingbankdrenthe.nl en bellen kan op 06-48570851.

 

12-3-2015

Vanaf 25 maart hangt de zomercollectie weer in de winkel  , verzoek van de vrijwilligers is om niet allemaal tegelijk te komen . wij laten een gedoseerd aantal klanten toe in de winkel .

 

15-01-2015

ok dit jaar doen we als kledingbank weer mee met NL Doet. Dit is op vrijdag 20 maart.

Het is de bedoeling om (met droog weer) buiten de boel op te knappen. Snoeien van de struiken achter het pand, opknappen van de trap en het schilderwerk en opruiming houden . mensen die mee willen helpen kunnen zich opgeven via dit email adres info@kledingbankdrenthe.nl 

 

9-01-2015

Tientallen breisters van de Rollende Breibol in Hoogeveen komen maandelijks samen om te breien voor de Kledingbank en ze kunnen wat extra leden gebruiken. Verslaggeefster Rosa Timmer nam een kijkje en probeerde zelf ook te leren breien. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk.

movie-camera-and-film

4-12-2014

Steeds meer Drentse kinderen leven in armoede

movie-camera-and-film

 

2-12-2014

nieuwe vacatures bij de kledingbank drenthe

( klik hier )

 

27-11-2014

scholen actie kleding en speelgoedbank groot succes

( klik op onderstaande link )

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/kledingbank-actie-voor-meer-kleding

Vereniging Kledingbanken Nederland

22-11-2014

Goor Draait Door

Tijd voor de draaischijf

Een aantal mensen komt voorbij met een bijzondere boodschap of oproep. Daar zitten ook Marrie en Arie tussen van Kledingbank Drenthe.

( klik hier voor het fragment )   marrie en arie zie je bij 5.10